Uusien makujen aika, hitti vai huti?

Uusien makujen aika, hitti vai huti?

Pää pursuaa ideoita, makupareja, kokeiluja, onnistumisia, pettymyksiä, jännitystä. Kiire painaa päälle ja uusi idea pitäisi saada testiin, vaan milloin? Siitä on minun arki tehty.

On usein hetkiä, jolloin uusi idea tulee juuri pahimmalla hetkellä: keskellä kiireisintä aikaa, ja idea on pakko jättää ajatustasolle. Takaraivossa se sitten paukuttaa siihen saakka, kunnes se on toteutettu.

Yrityksen pitäisi pystyä vastaamaan kysyntään, pysyä ajan hermolla, uudistua, mutta missä kulkee kultainen keskitie? Kuka sanoo, milloin mennään rajan yli? Entäpä jos on niin paljon ideoita, ettei kaikkia niitä vain ehdi tai uskalla kokeilla? Onhan jo sekin kuultu, että tuotteet on viety äärirajoille.

Minulle on tärkeää kunnioittaa vanhoja perinteitä, paikallisuutta, kotimaisuutta, ruuan puhtautta...Paikallisuus ja kotimaisuus on myös ollut aina arvossaan perheessämme, jo lapsuuskodista lähtien, ja onhan suurin osa käytettävistä resepteistä suvun omia.

Kuitenkin uusille maulle on oma paikka nykyaikana. On huomioitava ruokatrendit. Ja mikäpä sen mukavampaa kuin yhdistää vanhaa uuteen.

Tänä vuonnakin osallistuimme jälleen artesaaniruokakilpailuun, jonka teemana oli nyt villiyrtit. Villiyrtit olivat meille materiaalina haastava, kun päätuotteemme ovat kukot, ja halusin tänä vuonna ehdottomasti saada kukon kilpailuun mukaan.

Kesken saunareissun se idea sitten iski. Nokkonen ja kuha. Ja seuraavana päivänä jo sitten kerättiin nokkosia... Äiti opetti ettei nokkoset polta, kun ottaa oikealla tavalla kiinni, mutta..no jokunen piti opetella.. Sen päivän sormia sitten polttelikin😊

Tämä makupari sitten palkittiin upealla tavalla! SM kultaa saimme leipomotuotteiden sarjassa Nokkoskuha kukolla.

Onnistuminen tuo lisää pontta tuotekehittelyyn pitkäksi aikaa ja antaa ajatusten rauhassa liihotella uusien makuparien mukana. Ja hyvä niin..vaikka se tuttu ja turvallinen olisikin hyväksi jo havaittu, on uusille aina tilaa.

Kotileipomo Isabella, Leila Sallinen

Uusien makujen aika, hitti vai huti?