Äksyt Ämmät teki taas historiaa: Pihlajapuun keittiöstä tarinallinen keittokirja

Asiakastoiveesta syntynyt majatalon keittokirjaklassikko uudistui ja ilmestyi sekä saksaksi että englanniksi. Äksyt Ämmät -yrityksen majatalo Pihlajapuun keittokirja kertoo aitoa tarinaa tunnetun matkailuyrityksen alkuvuosista, kansainvälisyydestä ja erityisesti majatalon keittiön ja retkien maistuvista aterioista. Uusimmat tarinalliset Pihlajapuu-keittokirjat kertovat myös uudemmista suosikeista resepteineen.

Kestävän matkailun nurmekselaisen edelläkävijäyrityksen keittiön anti on peräisin läheltä, luonnosta, ystäviltä ja sukulaisilta ja aina kun mahdollista – luomusta. Resepteistä osa on lähtöisin perinteitä kunnioittaen Äksyjen Ämmien äitien keittiöistä, myös Saimaan rannoilta. Majatalo Pihlajapuun emäntä ja uusimpien painosten toteuttaja, Minna Murtonen kiittää keittokirjan ideasta Liisa Klippeliä, eläkkeelle siirtynyttä, toista alkuperäisistä Äksyistä.

Karjalainen ruokaperinne ihastutti Äksyt Ämmät päämajan, Majatalo Pihlajapuun, kansainväliset lomalaiset jo yli 20 vuotta sitten. Aiemmat painokset ovat päätyneet lomalaisten mukana pääasiassa Saksaan, mistä Äksyt Ämmät houkuttelivat luonnosta ja liikunnasta nauttivat lomalaiset Suomeen.

- Keittokirja on kuin tilaus Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -vuoteen, kiittää Karelia à la carte -verkoston Johanna Rinnekari. 52-sivuinen kirjanen avaa Karelia à la carte -makumaailmaa, joka tunnetaan ensi vuonna myös ”Taste Saimaa”- makuna. Alun perin pohjoiskarjalaisen ruokamatkailun verkostoksi syntynyt verkosto on laajentunut maakunnan ulkopuolelle. Tänä vuonna Karelia à la carte -yritykset saavat automaattisesti Saimaan alueelle myönnetyn European Region of Gastronomy leiman ja statuksen ”Taste Saimaa”, varmistaa Saimaan ruokamatkailuvuotta valmisteleva Sari Kaasinen.

Kuvat: Visit Karelia/Oskari Nevalainen

Lisätietoja:
Minna Murtonen
Äksyt Ämmät Majatalo Pihlajapuu
+358 400 877085
[email protected] tai [email protected]
www.aksytammat.fi