
Uusin blogikirjoitus
Vastuullisuus pellolta pöytään näkyväksi!
Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat nousseet pellolta pöytään -ruokaketjun keskiöön. Miten saamme ruokaketjun vastuullisuuden entistä paremmin näkyväksi?
Puhetta piirakasta: Karjalanpiirakan nimisuoja ja merkitys Pohjois-Karjalan elintarviketuotannolle
Lähes puolet Pohjois-Karjalan elintarvikealan yrityksistä on leipomoita. Leipomot ovat saaneet alkusysäyksen kasvuun meidän rikkaasta piirakkaperinteestä.
Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!
Tänä vuonna voimme juhlistaa joulua Pohjois-Karjalan Kukki -viljatuoteperheen tuotteilla. Yhteistyössä syntyy makuja, joilla on juuret!
Hyvää Uutta Vuotta 2023!
Tänä vuonna on tapahtunut jälleen hienoja asioita, jotka vahvistavat Saimaan alueen ruokamatkailua. Loistavia ruokamatkailutekoja tapahtuu myös vuonna 2023.
Karjalainen Ruokaperinne ja Matkailu - Yhdistettynä yli rajojen
Suomen Keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen - Keittiömestari henkeen ja vereen sekä karjalaisen ja suomalaisen ruuan puolestapuhuja.
”Karjalaisuus on sydämenasia” – onnea 30-vuotias!
Karjalaisesta ruokakulttuurista ponnistava ahkera yrittäjäjoukko on totisesti 30-vuotisonnittelunsa ansainnut!
Kevät keikkuen tuli… avoimena uuteen!
Karjalaisuus on yksi verkoston arvoista, ja sen osana mainitaan myös karjalaisuuteen kuuluva avoimuus uuteen. Juuri tämän arvon äärellä on tänä keväänä oltu.
Puukari Koronan kourissa
Noin kuusi viikkoa on kulunut siitä, kun meidän kaikkien maailma muuttui. Ensimmäinen viikko koronaa oli tunteiden osalta vuoristorataa. Miten selviämme?
Hyvä ruoka syntyy kotimaisista raaka-aineista eli miten minä hoidan karjaani
Näin tuottajana sään havainnointia on joutunut pohtimaan aivan uudessa merkityksessä ilmaston lämpenemisen ja erilaisten uutisointien seurauksena.
Oman maan mansikka
Olen majatalon emäntä ja chef, Anni Korhonen, jolla on suuri palo suomalaiseen ja karjalaiseen ruokaan.
Uusien makujen aika, hitti vai huti?
Pää pursuaa ideoita, makupareja, kokeiluja, onnistumisia, pettymyksiä, jännitystä. Kiire painaa päälle ja uusi idea pitäisi saada testiin, vaan milloin?...
Kesä – Makuelämysten juhlaa!
"Tänä kesänä oivalsin, että minulle merkitsee niin paljon se, että voin tuottaa ihmisille iloa herkullisella ruualla yhdessä syöden."
Peruna on taas trendikäs
Huomasin yllättäen olevani taas trendikäs – perunan kasvatus on vihdoinkin in. Tätä odotellessa olemme kasvattaneet itse ruokaperunamme yli 30 vuotta....