Hyvää Uutta Vuotta 2023!

Hyvää Uutta Vuotta 2023!

Tänä vuonna on tapahtunut jälleen hienoja asioita, jotka vahvistavat Saimaan alueen ruokamatkailua. Sami Kurosen Makumatka Pohjois-Karjalassa keräsi kesällä noin 280 000 katsojaa / viikko. Karelia à la carte -yritykset ovat hienosti edustettuna Makumatkassa. Ohjelmaa on näytetty toistona pitkin syksyä Nelosella ja Livillä. Ruudussa Makumatkaa voi katsoa ympäri vuorokauden edelleenkin: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/sami-kurosen-makumatka. Kyselyn mukaan ohjelma on houkutellut uusia kävijöitä myös meidän upeisiin Karelia à la carte -ruokamatkailukohteisiin.

Karelia à la carte vahvasti mukana ERG Saimaassa

Saimaan maakunnat eli Pohjois-Karjala, Etelä-Karjala ja Etelä-Savo ovat saaneet European Region of Gastronomy -tittelin vuodelle 2024. Virallinen julkistaminen tapahtuu 12.1. Juvalla. ERG -valitsijaraati oli vaikuttunut, kuinka Saimaan seudun hakemus ja suunnitelma yhdistää IGCAT:in painopistealueet ja tavoitteet, tuo esiin alueen pitkäkestoisen perinnön ja osoittaa alueellisten ja maakunnallisten kumppanien vahvaa sitoutumista yhteiseen toimintaan. Myös alueen elämäntapa ja -rytmi sekä vieraanvaraisuus herätti ihastusta. Raatilaiset totesivat nähneensä vierailun aikana luovia ideoita maailmanluokan ruokaelämysten muodossa ja toivottivat tämän tyyppisten kaupallisten innovaatioden kaupallistamisen tervetulleeksi. Ruoan, luonnon, kulttuurin ja vieraanvarisuuden vahva yhteys tekee Saimaan hakemuksesta poikkeuksellisen! Raportissa kerrotaan myös, että heille jäi erityisesti mieleen mm. Karelia à la carte -verkosto ja D.O. Saimaa. Hyvä me! 😊

ERG Saimaa on hieno mahdollisuus kehittää alueemme ruokamatkailua ja saada kansainvälistä näkyvyyttä. Nyt ahkerasti suunnitellaan kehittämistoimia, joissa Karelia à la carte on vahvasti mukana. Karelia à la carte -verkoston Ulla Liukkonen ja Anni Korhonen ovatkin ERG Saimaa lähiruokalähettiläitä. Hienoa Ulla & Anni! Onnea!

Yrittäjille ja muille toimijoille Pohjois-Karjalassa järjestetään 7.2. klo 12-14 Kohti Saimaa European Region og Gastronomy 2024-vuotta -tilaisuus, jossa verkostoidutaan ja kerrotaan tarkemmin, mistä ERG Saimaassa on kyse. Kutsu tapahtumaan lähetetään lähempänä.

Uusia yrityksiä Karelia à la carte -verkostoon

Tänä vuonna Karelia à la carte -verkostoon on hyväksytty kolme uutta jäsentä: Sari Kaasisen Villa Ruusula Rääkkylästä, keittiömestari Anu Narisen luotsaama Step-koulutuskeskuksen keittiö / leipomo Ruokolahdelta sekä Soinilan Oy Joensuun Hammaslahdesta. Paljon Onnea! 😊 Tervetuloa yhteistyöhön.

Työtä Pohjois-Karjalasta joulukorit jälleen kaupoissa

Jälleen Paikallisten tuotteiden joulukorit ovat myynnissä PKO:n S-marketeissa ja Prismassa. Joulukorien kokoaminen ja logistiikka on hoidettu Ammattiopisto Luovin opiskelijoiden toimesta. Joulukoreissa on myös Karelia à la carte -verkoston yritysten tuotteita. Ruokalahja on loistava lahja! 😊

Hyvää Joulun aikaa & Onnellista Uutta Vuotta!

Johanna Rinnekari

Puheenjohtaja, Karelia à la carte -verkosto
Yritysasiantuntija

MKN Itä-Suomi / ProAgria Itä-Suomi
p. 040 301 2441
[email protected] , [email protected]
Tehtaantie 6 b, 80400 Ylämylly Liperi

Hyvää Uutta Vuotta 2023!