Oman maan mansikka

Oman maan mansikka

Olen majatalon emäntä ja chef, Anni Korhonen, jolla on suuri palo suomalaiseen ja karjalaiseen ruokaan. Asun Valtimon Puukarissa, keskellä suomalaista paratiisia. Olen kyllä kuullut, että asun Middle of f...ing nowhere. Niin kuin monessa asiassa tässäkin on kaksi eri näkökulmaa, joista pitää valita. Teemme monia valintoja ja päätöksiä päivittäin. Mikä johtaa meidän päätöksiä? Arvot. Minulle on ollut helppo ottaa Karelia à la carten arvot omakseni. Paikallisuus, luonto, karjalaisuus, vieraanvaraisuus ja aitous. Elän ja hengitän, teen työtäni ja vietän vapaa-aikana näiden arvojen pohjalta. Niin kuin meidän verkoston muutkin jäsenet, olemme tehneet valinnan käyttää paikallisia raaka-aineita, tehdä vieraillemme kaikkemme, että vieraat viihtyvät ja saavat ainutlaatuisia makumuistoja mukaan.

Niin kuin Puukari on paratiisi, koko Pohjois-Karjala ja itäinen Suomi Kotkasta Kuusamoon on puhtaiden ja laadukkaiden raaka-aineiden ehtymätön lähde. Nämä seudut ovat täynnä työlleen omistautuneita maanviljelijöitä, porotilallisia ja muita maaseudun tuottajia, joiden ansiosta me lopputuotteen nauttijat saamme laadukkaat ja puhtaat raaka-aineet keittiöihimme.

Meillä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa ympärillä olevaan yhteiskuntaan, yhteisöihin ja tietenkin, omaan elämään. Ne valinnat, joita me päivittäin teemme, niillä on todellakin väliä. Minun päivittäisiin valintoihin kuuluu punnita kotimaisen tuotteen ulkomaisen sijaan. Luomu raaka-aineen tavanomaisesti viljellyn sijaan. Uudelleen käyttäminen kertakuluttamisen sijaan. Välillä nämä valinnat vaativat aikaa, viitseliäisyyttä, asioihin perehtymistä. Aloitetaan valinnan tekeminen siitä, että ostamme ja käytämme suomalaisen maanviljelijän tuottamia tuotteita. Olemmehan ylpeitä meidän runsaasta ruokakulttuuristamme, ruoka-aitastamme ja sen viljelijöistä!

Ja muun maan mustikat saa jäädä, mieluummin syön oman maan marjoja.

Anni Korhonen

Puukarin Pysäkki -Karelian Restaurant & Guesthouse

- Your Karelian Dining and nature experience awaits!

Oman maan mansikka