”Karjalaisuus on sydämenasia” – onnea 30-vuotias!

”Karjalaisuus on sydämenasia” – onnea 30-vuotias!

Kuluvan vuoden varrella on Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisissa havahduttu siihen, että nythän elämme vuonna 1991 perustetun Karelia à la carte -verkoston juhlavuotta! Tämä karjalaisesta ruokakulttuurista ponnistava ahkera yrittäjäjoukko on totisesti 30-vuotisonnittelunsa ansainnut!

Myös ihmiselämässä juhlitaan tasavuosia. Meillä ihmisillä on tapana liittää tasavuosiin myös pohdintaa elämänkaaren käännekohdista. Aina, kun pysähdymme pohtimaan, olemme mahdollisuuksien äärellä: käännekohdissa on omista toimistamme ja valinnoistamme kiinni, millaiseksi tulevaisuuden suunta määräytyy.

Ihmisen ikänä 30 vuotta liitetään usein jäsentymisen tarpeeseen ja aikaan. Tämän jäsentymisen jälkeen alkaa juurtumisen vaihe. Jäsentymistä ja juurtumista kaipaa myös verkosto, ja yrittäjiltä onkin vuoden mittaan osana Kulku-hankettamme kysytty ajatuksia toiminnan kehittämisestä. On perustettu myös strategiaryhmä arvojamme miettimään. Uusia tuulia tarvitaan, mutta toisaalta sitä, mikä toimii, ei kannata vaihtaa. Vastikään viime viikolla todettiin: arvoihimme on hyvä nojata!

Haluamme vahvistaa mm. yhteisiä esiintymisiä, ja käytännössä tämä näkyy jo ihan pian Joensuun Syysmarkkinoilla torilla. Siellä tuomme muutamien verkoston yrittäjien yhteisellä osastolla Karelia à la carten kolmen vuosikymmenen taivalta esille. Yksi verkostossa aivan alusta asti ollut yrittäjä on Ritva Ryttyläinen Männikkölän Pirtistä Nurmeksesta. Hän nousee myös torilavalle kertomaan verkoston vaiheista, mutta jo tähän blogiini haluan liittää Ritvan terveiset meille kaikille: ”Karjalaisuus on minulle sydämenasia!”

Tulkaahan viikonloppuna 10. – 11.9.21 Joensuun torille Ritvaa ja muutamia muita Karelia à la carte -yrittäjiä tapaamaan!

Marjatta Pikkarainen
toiminnanjohtaja
Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset

”Karjalaisuus on sydämenasia” – onnea 30-vuotias!