Karjalainen Ruokaperinne ja Matkailu - Yhdistettynä yli rajojen

Karjalainen Ruokaperinne ja Matkailu - Yhdistettynä yli rajojen

Yritämme yhdessä, Etelä- ja Pohjois-Karjala. Olemme yhdessä vahvempia. Jos käyt Etelä-Karjalassa, anna vinkki turistille, mitä Pohjois-Karjalasta löytyy. Ei se ole keneltäkään pois, kun tehdään yhteistyötä

Ei olla kuten sananlaskussa sanotaan: ”Kateus vie kalatkin vedestä.” Autetaan toinen toisiamme.Tänä aikana ennen kaikkea tarvitsemme toisiamme. Tuetaan, kannustetaan ja ohjataan.

Vaalitaan perinteitä. Meillä on vahvat perinteet, vaalitaan niitä ja viedään eteenpäin nuorille. Voimme tehdä nykypäivää, unohtamatta isoäidin perinnettä. Meillä on rikas ruokakulttuuri: kasvikset, juurekset, sienet, marjat, kalat, viljat jne. Miksi tarjoaisimme turistille ulkolaista, jota he saavat jo kotona? Tuodaan niitä rikkauksia esiin, mitä meillä on.

Vieraanvaraisuus on lahja, jonka olemme saaneet jo äidin maidosta. Vieraanvaraisuus se juurtaa minulle jo lapsuudesta. Äitini keitti aina kahvit, kun vieraat tuli ja antoi kahvin kanssa mitä löytyi. ”Talo elää tavallaan ja vieraat ajallaan.” Monta kertaa saatettiin antaa vielä matkaan rieska tai jotain muuta. Mihin tämä kulttuuri on kadonnut?

Ruoka on yhdistävä tekijä, sitä syödään silmillä, siit nautitaan, se saa keskustelua aikaiseksi. Vaalikaamme perinteitä! Mie ainakin oon ylpee omista juurista ja mitä oon kotoa reppuuni saanut mukaan. Muistan monta kertaa äitiä ja iskää kiittää niistä.

On paljon kehittämishankkeita. Miksi niitä tehdään yksin? Hankkeissa on monia asioita, jotka ovat samanlaisia, monessa niissä muun muassa tuetaan yrittäjiä. Yrittäjät joutuvat painamaan pitkää päivää, aina ei jaksaa keksiä uutta. Sitä varten on yhdistäviä voimavaroja, jotta YHDESSÄ TEHDÄÄN. Tähän sisältyy myös tekemisen Iloa ja Yhteen kuulumista.

Ollaan Rinta Rottingilla omasta tekemisestä, eikä kuhan mie vaan teen. Vaalitaan, ohjataan, ammennetaan, tehdään oikeasti ja aidosti sydän mukana. Silloin me saamme matkailijoita uudelleenkin käymään. Ollaan ylpeitä siitä, mitä meillä on. Kun käytetään omia, luonnon ja Saimaan antimia niin hiilijalanjälki jää lyhyeksi ja ruuan tekijä saa kasvot.

Hyvää Syksyä kaikille! Nautitaan Luonnosta, Luonnon antimista ja Toisistamme.

Rakkaudella karjalaisen ja suomalaisen ruuan puolesta puhuva Ulla

Kirjoittaja Ulla Liukkonen

Keittiömestari henkeen ja vereen sekä karjalaisen että suomalaisen ruuan puolestapuhuja.

Kunniajäsen, Maailman keittiömestariliitto The World Association of Chefs Societies -yhdistys (Worldchefs)

Keittiömestari, Tapalsaaren Wanha Kunnantupa / Ullan Bistro

Puheenjohtaja, Suomen Keittiömestarit ry

Jäsen, Karelia à la carte -verkoston valiokunta

Karjalainen Ruokaperinne ja Matkailu - Yhdistettynä yli rajojen