Karelia à la carte juhlistaa ruoan sankareita Karjalan Kurmeessa Joensuun Kauppatorilla
Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset MKN esittäytyy ensi viikonloppuna 30.6.-1.7. Suomalaisen ruoan sankaritarinat teemalla Karjalan Kurmeessa Joensuun Kauppatorilla. Teemalla halutaan juhlistaa suomalaisen ruoan sankareita ja tehdä paikallista ruokaa, ruokakulttuuria tutuksi.
Tapahtumaan tuodaan Karelia à la carte -verkoston pop up -kahvila, jossa on tarjolla Kotileipomo Sorsan karjalanpiirakoita muikku-munavoi-relissillä ja Kotileipomo Riikosen leivonnaisia sekä Soinilan Oy:n kuplajuomia. Muikut tulevat Kesälahdelta Puruveden Savukalalta ja 4-sortin relissi Tuoteankkurilta Hammaslahdesta.
Karelia à la carte -verkoston yrityksistä tapahtumassa on mukana myös Palviaisen tila, Akselin Herkkupaja, Villiyritys, Hermannin Viinitila, Soinilan Oy ja Taito Pohjois-Karjala.
Kaksipäiväinen Karjalan Kurmee -toritapahtuma kokoaa yhteen pohjoiskarjalaisia ja lähialueen ruoka- ja juoma-alan tuottajia, käsitöitä, keramiikkaa sekä taidetta ja kulttuuria. Tapahtuman juontaa Makumatka Pohjois-Karjalan Sami Kuronen. Esiintyjinä on mm. Aikakone, Diandra, Ryhmihäiriköt, Teatteri Traktori.
https://www.unelmavuosi.fi/karjalan-kurmee
Karelia à la carte -verkosto on matkailu-, elintarvike- ja ravintola-alan verkosto, johon kuuluu nyt 75 yritystä. Tämän vuoden aikana verkostoon on hyväksytty peräti 26 uutta yritystä. Yrityksistä on 56 pohjoiskarjalaista, 18 eteläkarjalaista ja 1 Kymenlaaksosta. Verkostoa koordinoi Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset ja Karelia à la carte -verkoston valiokunta.
Lisätiedot:
Johanna Rinnekari, koordinaattori
Karelia à la carte -verkosto
Itä-Suomen MKN / ProAgria Itä-Suomi
p. 040 301 2441, [email protected], [email protected]
Kuva: Marjalikööri nimisuojakuva (Julia Kivelä)