Karelia à la carte -verkosto Saimaan European Region of Gastronomy 2024 -hakukirjassa

Saimaan alueen yhteinen hakukirja European Region of Gastronomy 2024 -titteliä varten on nyt valmis. Erityisesti tuotteistaminen, matkailijaystävällinen reitistö sekä ruoan ja kulttuurin innovatiiviset yhdistelmät ovat laajasti esiteltyinä. Hakukirja on tuotettu yhdessä alueen kaupunkien, maakuntaliittojen, alueen toimijoiden ja Visit-organisaatioiden kanssa. Tavoitteena on nostaa itäinen Suomi Lapin ja Helsingin rinnalle kiinnostavaksi matkailukohteeksi.

Hakukirjassa on hienosti esillä myös Karelia à la carte sekä ruokalähettiläät Ulla Liukkonen ja Anni Korhonen.
Haun myötä Saimaan alue on jo liittynyt International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism -verkostoon, jossa valmennetaan ja tuetaan kestävän ja paikallisen ruokamatkailun alueita sekä rakennetaan kansainvälistä matkailun osaamisverkostoa. Kansainvälisiä vieraita, medioita, messuja sekä kilpailuja esimerkiksi tuotteistamisesta on siis luvassa lähivuosina.

Tutustu hakukirjaan täältä: https://www.saimaailmio2026.fi/resources/public//kuvituskuvat/erg_book.pdf