Karelia à la carte -verkoston yrittäjiä palkittiin Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten edustajakokouksessa

Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten jäsenistö Kainuusta, Pohjois-Savosta ja Pohjois-Karjalasta kokoontui historiansa toiseen edustajakokoukseen lauantaina marraskuun 7. päivänä 2020 Nurmeksen Hyvärilään. Kokouksessa julkistettiin myös Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten myöntämiä tunnustuksia. Karelia à la carte -verkoston yritykset olivat upeasti edustettuina.

Pohjois-Karjalan Vuoden 2020 Maa- ja kotitalousnaisten -tunnustuksen sai Mervi Turunen Liperin Maa- ja kotitalousnaisista. Mervi on toiminut yhdistyksessä aktiivisesti parikymmentä vuotta, pitkään myös puheenjohtajana sekä muissa maa- ja kotitalousnaisten luottamustehtävissä, myös maakunnallisesti. Hän positiivisella ja yhteistyökykyisellä asenteellaan on aktivoinut toimintaan mukaan myös muita ja ideoinut uudenlaista toimintaa, mm. erilaisia retkiä ja hyvinvointiin liittyviä aktiviteetteja. Mervin leipomo-pitopalveluyritys Rantapirtti kuuluu Karelia à la carte -verkostoon, ja yrittäjänä hän on ollut mukana useissa MKN yrityspalveluiden toteuttamissa hankkeissa. Mervi osallistuu aktiivisesti liperiläisiin ja maakunnallisiin tapahtumiin, joissa hienosti tuo esiin oman yrityksensä lisäksi myös Maa- ja kotitalousnaisia ja Karelia à la cartea. Mervi on toiminut alusta alkaen myös Maa- ja kotitalousnaisten edustajana Liperin Leipäpäivä ry:n hallituksessa. Syyskuun viimeisen lauantain Liperin Leipäpäivä -tapahtuma on kasvanut pienestä kylätapahtumasta maakunnallisesti merkittäväksi tapahtumaksi, joka kerää vuosittain noin 5000-7000 kävijää ja yli 100 näytteilleasettajaa.

Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset ovat kuluneen vuoden aikana valinneet kuhunkin maakuntaansa myös Maistuva maaseutu -yrityksen. Kokouksessa julkistettiin Pohjois-Karjalan valinta, ja tunnustuksen sai Puukarin Pysäkki ja sen yrittäjä Anni Korhonen. Majatalo Puukarin Pysäkki on tunnettu puhtaasta lähi- ja luomuruoastaan, karjalaisesta ruokaperinteestä sekä hyvästä palvelusta. Majatalo Puukarin Pysäkki on noussut luomuruokaportaikolle jo viidennelle portaalle. Luomun käyttöaste on yli 90 %. Puukarin Pysäkki vaalii karjalaisia perinteitä innovatiivisesti tehden hyvää yhteistyötä muiden yritysten kanssa. Matkailupaketeista tunnetuin on Majatalosta majataloon -retket, jotka kiinnostavat erityisesti kansainvälisiä matkailijoita. Tämän vuoden aikana on käynnistynyt myös ”Kaks Korhoskaa” -verkkokurssit, joissa opetellaan leipomaan ruisleipää, karjalanpiirakoita, ruokaa villiyrteistä ja muita perinneruokia.

Sydämelliset Onnentoivotukset Rantapirtti Mervi Turunen ja Majatalo Puukarin Pysäkin Anni Korhonen!

Lisätiedot: Johanna Rinnekari, MKN yritysasiantuntija, [email protected], p. 040 301 2441