Karelia à la carte -verkoston yrityksille European Region of Gastronomy Saimaa -tunnukset

Karelia à la carte Taste Saimaa Partner -verkostoon

Karelia à la carte -verkoston yrityksille myönnetään ensimmäisten joukossa European Region of Gastronomy Saimaa -tunnukset, minkä myötä yritykset pääsevät mukaan Taste Saimaa Partner -yhteismarkkinointiin. European Region of Gastronomy Saimaa -plakaatit jaetaan perjantaina 19.5. klo 10.20 Joensuun kesänavauksessa Kauppatorin ohjelmalavalla. Tervetuloa juhlistamaan alkavaa kesää ja kasvavaa Taste Saimaa Partner -verkostoamme! https://www.joensuunvirta.fi/tapahtuma/kesan-avaus/

Etelä-Karjalassa vastaava tilaisuus järjestetään Imatrankosken kesänavauksessa lauantaina 20.5.

https://www.imitsi.fi/?x648504=7405300. Tunnuksia on jakamassa European Region of Gastronomy Saimaan hankejohtaja Sari Kaasinen.

Tunnustus itäisen Suomen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista

Alkuvuodesta Saimaan alueelle eli Etelä-Savolle, Etelä-Karjalalle ja Pohjois-Karjalalle myönnettiin arvostettu kansainvälinen European Region of Gastronomy Saimaa -status tunnustuksena itäisen Suomen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista. Tunnustuksen myöntää vuosittain kansainvälinen IGCAT-järjestö eli Institute of Gastronomy, Arts, Culture and Tourism -järjestö. Viime kuukausina on kokoontunut työryhmä, jossa on mietitty kriteereitä, joilla myös yritykset saavat käyttöönsä European Region of Gastronomy Saimaa -tunnuksen. Manifesti tullaan julkaisemaan lähiaikoina. Koska Karelia à la carte -verkoston yritykset täyttävät jo erinomaisesti pääsykriteeristön, yritykset saavat European Region of Gastronomy Saimaa -tunnuksen käyttöön jo nyt toukokuussa.

Ruokamatkailussa hyvä ”pöhinä”

Karjalaisessa ruokamatkailussa on nyt hyvä ”pöhinä” päällä. Tänä vuonna Karelia à la carte -verkostoon on liittynyt peräti 14 uutta jäsentä. Lisäksi yhdeksän jäsenhakemusta on käsittelyssä. Kiitos hyvän itäisen Suomen yhteistyön! Uudet yritykset ovat sitoutuneet loistavasti Karelia à la carte -arvoihin: Paikallisuus, karjalaisuus, vieraanvaraisuus, luonto.

Karelia à la carte -verkosto on pohjois- ja eteläkarjalaisten ravintoloiden, elintarvike- ja matkailuyritysten verkosto, johon kuuluu 64 yritystä. Verkostoa koordinoi Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset MKN / ProAgria Itä-Suomi yhdessä Karelia à la carte valiokunnan kanssa.

Lisätiedot:

Johanna Rinnekari
Koordinaattori, Karelia à la carte -verkosto & yritysasiantuntija
MKN Itä-Suomi, ProAgria Itä-Suomi ry
p. 040 301 2441,
[email protected]

https://www.tastesaimaa.fi/