Karelia à la carte yrityksille jaettiin European Region of Gastronomy Saimaa -tunnustukset kesän avauksessa

Karelia à la carte -verkoston yrityksille myönnettiin ensimmäisten joukossa European Region of Gastronomy Saimaa -tunnukset viikonvaihteessa, minkä myötä yritykset pääsevät mukaan Taste Saimaa Partner -yhteismarkkinointiin. Yritykset ovat loistavasti sitoutuneet lähiruokaan, kestävään kehitykseen ja paikalliseen ruokakuttuurin. Onnea! Tervetuloa entistä tiiviimpään itäisen Suomen ruokamatkailu-yhteystyöhön. Tunnukset oli jakamassa hankejohtaja Sari Kaasinen European Region of Gastronomy Saimaa Management -hankkeesta. Kiitos loistavasta kehittämistyöstä Sari & tiimi! Kiitos kansainvälinen IGCAT -järjestö eli Institute of Gastronomy, Arts, Culture and Tourism -järjestö, joka myönsi alkuvuodesta tunnustuksen Pohjois-Karjalalle, Etelä-Karjalalle ja Etelä-Savolle.

Seuraavassa 28 yritystä, jotka saivat European Region of Gastronomy -plakaatit:

Etelä-Karjala

Taipalsaaren Wanha Kunnantupa, Taipalsaari
Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talo, Kannuskoski Luumäki
Päivi-Angervo, Päivi Maaranen, Imatra
Step-koulutus Ruokolahti
BB Hiitolanjoki, Simpele
Ravintola Sumu, Lappeenranta

Pohjois-Karjala

Taitokortteli, Taito Pohjois-Karjala ry, Joensuu
Äksyt Ämmät Oy, Nurmes
Palviaisen tila, Lieksa
Utran Uittotupa, Joensuu
Hotelli Lietsu, Lietsu Boutique Aparthotel, Joensuu
Maijan Juhla- ja pitopalvelu, Ravtepal Oy, Kitee
Kahvila Houkutus, Joensuu
Möhkön Rajakartano, Ilomantsi
Leipomo-juhlapalvelu Lipstikka, Kissankulman Ravintolat Oy, Liperi-Kontiolahti
Hermannin Viinitila Oy, Ilomantsi
Villiyritys tmi, Sirpa Niiranen, Joensuu
Puromäen puutarha, Liperi
Bomban talo, Nurmes
VillaValkea, Navettavalkea Oy, Tohmajärvi
Ravintola Parppeinpirtti, Tsipaniekka, Ilomantsi
Kestikievari Herranniemi, Lieksa
Karelia Cottages, Rääkkylä
Soinilan Oy, Hammaslahti Joensuu
Kotileipomo Sorsa Oy, Liperi
Männikkölän Pirtti, Nurmes
Juhanantupa, Kesälahti
Laitalan Lomat, Valtimo

Lisätiedot: Johanna Rinnekari p. 040 301 2441, [email protected]