Maijan Juhla- ja pitopalvelu Vuoden Karelia à la carte -yritys

Maijan Juhla- ja pitopalvelu Kiteeltä on valittu vuoden 2023 Karelia à la carte -yritykseksi. Maijan Juhla- ja pitopalvelu ansaitsee Vuoden Karelia à la carte -tunnustuksen pitkästä uraauurtavasta elämäntyöstään paikallisen ruokakulttuurin ja Karelia à la carten edistämisessä. Maija Timonen käyttää ruoanvalmistuksessa paikallisten tuottajien tuotteita, joista loihtii karjalaisia herkkuja ja uusia makuja korkealla ammattitaidolla.

Maijan Juhla- ja pitopalvelu toimii entisen Ojamäen koulun tiloissa Kiteellä. Vuonna 1929 rakennetun koulun tilat on kunnostettu vanhaa ilmettä kunnioittaen. Ojamäellä järjestetään sekä juhlia että kokouksia. Tarjolla on myös majoitusta. Pitopalvelua sekä soppatykkipalvelua Maija tarjoaa Keski-Karjalassa ja Joensuun seudulla.

- Maija kiertää aktiivisesti erilaisissa tapahtumissa ja tekee tunnetuksi myös muita Karelia à la carte -verkoston yrityksiä, kiittelee Karelia à la carte -verkoston koordinaattori Johanna Rinnekari.

Karelia à la carte -verkostossa myös eteläkarjalaisia yrityksiä

Karelia à la carte on ravintoloiden, elintarvike- ja matkailuyritysten verkosto, jossa on tällä hetkellä 74 yritysjäsentä. Viime vuoden aikana verkosto on laajentunut myös Etelä-Karjalaan. Kiitos hyvän itäisen Suomen yhteistyön! Jäsenistä 55 on Pohjois-Karjalasta, 18 Etelä-Karjalasta ja 1 Kymenlaaksosta. Ravintolat sekä matkailu- ja elintarvikealan yritykset tekevät yhteistyötä Karelia à la carte brändin alla ja ovat sitoutuneet toiminnassaan paikallisuuteen, karjalaisuuteen, vieraanvaraisuuteen ja luontoarvoihin.

Karelia à la carte -verkostoa koordinoi Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset MKN.

Karelia à la carte mukana Taste Saimaa partner -yhteismarkkinoinnissa

Karelia à la carte -verkoston yrityksille myönnettiin ensimmäisten joukossa European Region of Gastronomy Saimaa -tunnukset, minkä myötä yritykset pääsevät mukaan Taste Saimaa Partner -yhteismarkkinointiin. Ensi vuosi on European Region of Gastronomy Saimaa -juhlavuosi, jonka myötä
saadaan kansainvälistä näkyvyyttä ja runsaasti erilaisia ruokaan liittyviä tapahtumia.

Tänä vuonna kaikki Karelia à la carte -verkoston yrittäjät pääsivät valitsemaan vuoden yritystä. Vuoden 2022 Karelia à la carte-yritykseksi valittiin Kotileipomo Sorsa Oy Liperistä. Muut vuoden Karelia à la carte -yritykset:

2021: Sirolan Luomulammastila, Tohmajärvi
2020: Ravintola Parppeinpirtti, Ilomantsi
2019: Utran Uittotupa, Joensuu
2018: Kontiomehu Oy, Kontiolahti
2017: Maukkulan Mustikkamäki, Ilomantsi
2016: Männikkölän Pirtti, Nurmes
2015: Kotileipomo Riikonen Oy, Kontiolahti
2014: Joensuun Teatteriravintola, Joensuu
2013: Kestikievari Herranniemi, Lieksa
2012: Maalaisleipomo Ilomäki, Eno
2011: Honkavaaran Perinnepiha, Pyhäselkä
2010: Ravintola Kielo, Joensuu
2009: Mahevi Oy, Polvijärvi
2008: Tuoteankkuri, Pyhäselkä
2007: Majatalo Puukarin Pysäkki, Valtimo

Lisätiedot:
Johanna Rinnekari, yritysasiantuntija, Karelia à la carte -verkoston koordinaattori
Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset MKN, ProAgria Itä-Suomi
p. 040 301 2441, [email protected]
www.kareliaalacarte.fi

Maija Timonen, yrittäjä
Maijan Juhla- ja pitopalvelu / Ravtepal Oy
p. 050 349 9018, [email protected]