Ravintola Parppeinpirtti Vuoden 2020 Karelia à la carte -yritys

Ravintola Parppeinpirtti Ilomantsista on valittu Vuoden 2020 Karelia à la carte -yritykseksi. Karjalaisuus ja paikallisuus ilmenee kaikissa yrityksen toiminnoissa; herkullisessa ruoassa, perinneleivonnaisissa, lupsakkaassa vieraanvaraisessa palvelussa, sisustuksessa, rakennuksissa, vaatetuksessa, ohjelmapalveluissa ja kulttuurimaisemassa. Parppeinpirtin ravintoloitsija Marjo Niiranen tekee aktiivisesti yhteistyötä erilaisten yritysten ja muiden toimijoiden kanssa sekä osallistuu erilaisiin kehittämishankkeisiin ideoimalla ja kehittämällä uusia toimintoja ja tuotteita. Nuoren yrittäjän työtä pelkäämätön ja asiakaslähtöinen asenne on nostanut Parppeinpirtin todelliseksi koko kansan lounas – ja juhlapaikaksi, josta kertoo myös Ravintola Parppeinpirtin sijoittuminen seitsämänneksi 2020 järjestetyssä ”Suomen Paras Lounas”-kilpailussa. Karelia à la carte -verkostoa koordinoi: Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Itä-Suomi.

Vuoden Karelia à la carte -yritys valitaan vuosittain Karelia à la carte -verkoston yritysten keskuudesta. 29 -vuotiaassa Karelia à la carte -ruokamatkailuverkostossa on mukana 57 pohjoiskarjalaista yritystä. Ravintolat, matkailu- ja elintarvikealan yritykset tekevät yhteistyötä ja toteuttavat toiminnassaan seuraavia arvoja: Paikallisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus, luonto. Tänä vuonna verkostoon on liittynyt kaksi uutta yritystä; Hotelli Lietsu Joensuusta ja Juhanantupa Kiteeltä.

Vuoden yrityksen valitsee Karelia à la carte-verkoston valiokunta, jossa on 14 jäsentä verkoston yrityksistä. Viime vuonna 2019 Vuoden Karelia à la carte-yritykseksi valittiin Utran Uittotupa Joensuusta. Muut tunnustuksen saaneet yritykset:

v. 2018: Kontiomehu, Kontiolahti / Joensuu

v. 2017: Maukkulan Mustikkamäki, Ilomantsi

v. 2016: Männikkölän Pirtti, Nurmes

v. 2015: Kotileipomo Riikonen, Kontiolahti

v. 2014: Joensuun Teatteriravintola, Joensuu

v. 2013: Kestikievari Herranniemi, Lieksa

v. 2012: Maalaisleipomo Ilomäki, Eno

v. 2011: Honkavaaran Perinnepiha, Pyhäselkä

v. 2010: Ravintola Kielo, Joensuu

v. 2009: Mahevi Oy, Polvijärvi
v. 2008: Tuoteankkuri / Pirkko Karvonen, Pyhäselkä

v. 2007: Majatalo Puukarin Pysäkki, Valtimo

Lisätiedot:

Johanna Rinnekari, yritysasiantuntija, Karelia à la carte -verkoston puheenjohtaja

ProAgria Itä-Suomi, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset

p. 040 301 2441, [email protected], www.kareliaalacarte.fi

Marjo Niiranen, ravintoloitsija

Ravintola Parppeinpirtti

p. 050 501 2117, [email protected], www.parppeinpirtti.fi