Sirolan Luomulammastila Vuoden Karelia à la carte -yritys

Sirolan Luomulammastila on valittu Vuoden 2021 Karelia à la carte -yritykseksi. Sirolan tila on Oxford down –lammasrodun jalostusta ja karitsanlihan tuotantoa harjoittava luomulammastila Tohmajärvellä.

Vuoden 2020 toteutetun sukupolvenvaihdoksen johdosta Outi ja Jari Sirolan työtä jatkaa heidän tyttärensä Roosa Honkanen perheineen. Sirolan tilan karitsanlihavalikoima on monipuolinen ja korkealaatuinen. Suoramyynnin lisäksi merkittävä myyntikanava on ravintolat. Karelia à la carte -verkoston yritykset käyttävät ahkerasti Sirolan karitsanlihatuotteita. Merkittävää on myös suoramyynti tilamyymälästä sekä Reko-renkaan kautta. Lampailla on merkittävä tehtävä myös perinnemaiseman laiduntajina ja hoitajina.

  • Sirolan Lammastila on hienosti tehnyt tunnetuksi Karelia à la carte -verkostoa. Karelia à la carte -logo on jo vuosikaudet ollut hyvin esillä yrityksen markkinoinnissa ja esim. tienvarsikylteissä, kiittelee yritysasiantuntija MKN Itä-Suomesta ProAgriasta. Lisäksi yritys on aktiivisesti ollut mukana verkoston kehittämistyössä.

Vuoden Karelia à la carte -yritys valitaan vuosittain Karelia à la carte -verkoston yritysten keskuudesta. 30 -vuotiaassa Karelia à la carte -ruokamatkailuverkostossa on mukana 52 pohjois- ja eteläkarjalaista yritystä. Ravintolat, matkailu- ja elintarvikealan yritykset tekevät yhteistyötä ja toteuttavat toiminnassaan seuraavia arvoja: paikallisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus, luonto. Vuoden aikana verkostoon on liittynyt kolme uutta yritystä; Eräs Ravintola Lieksasta, Ravintola Ullan Bistro Taipalsaarelta ja Aholafarm Haminasta. Ullan Bistron keittiömestari Ulla Liukkonen on Suomen Keittiömestareiden pitkäaikainen puheenjohtaja, Maailman keittiömestariliitto The World Association of Chefs Societies -yhdistyksen kunniajäsen (Worldchefs) ja lähiruokalähettiläs.

Vuoden yrityksen valitsee Karelia à la carte-verkoston valiokunta, jossa on 14 jäsentä verkoston yrityksistä ja sidosryhmistä. Vuonna 2020 Vuoden Karelia à la carte-yritykseksi valittiin Ravintola Parppeinpirtti Ilomantsista. Muut tunnustuksen saaneet yritykset:

2019: Utran Uittotupa, Joensuu

2018: Kontiomehu Oy, Kontiolahti 2017: Maukkulan Mustikkamäki, Ilomantsi

2016: Männikkölän Pirtti, Nurmes 2015: Kotileipomo Riikonen Oy, Kontiolahti

2014: Joensuun Teatteriravintola, Joensuu 2013: Kestikievari Herranniemi, Lieksa

2012: Maalaisleipomo Ilomäki, Eno 2011: Honkavaaran Perinnepiha, Pyhäselkä

2010: Ravintola Kielo, Joensuu 2009: Mahevi Oy, Polvijärvi
2008: Tuoteankkuri, Pyhäselkä 2007: Majatalo Puukarin Pysäkki, Valtimo

Lisätiedot:

Johanna Rinnekari, yritysasiantuntija, Karelia à la carte -verkoston puheenjohtaja

MKN Itä-Suomi, ProAgria Itä-Suomi

p. 040 301 2441, [email protected], www.kareliaalacarte.fi

Roosa Honkanen

Sirolan Lammastila

040 566 4153, [email protected]