Uusia yrityksiä Karelia à la carte -verkostoon

Tänä vuonna Karelia à la carte -verkostoon on hyväksytty kolme uutta jäsentä: Sari Kaasisen Villa Ruusula Rääkkylästä, keittiömestari Anu Narisen luotsaama Step-koulutuskeskuksen keittiö / leipomo Ruokolahdelta sekä Soinilan Oy Joensuun Hammaslahdesta. Paljon Onnea! 😊 Tervetuloa yhteistyöhön.

Villa Ruusula on Rääkkylässä, pohjoisen Saimaan rannalla sijaitseva tapahtumapaikka, jossa järjestetään kulttuuriin, taiteeseen ja hyvinvointiin liittyviä tilaisuuksia, tapahtumia, kursseja kursseja ja koulutuksia. Tilat ovat vuokrattavissa myös yritysten, yhteisöjen ja yksityishenkilöiden tilaisuuksiin ja perhejuhliin. Majoitustilaa löytyy 25 henkilölle. Tarjoilut on karjalaiseen tapaan runsaat. Vierailla on myös mahdollisuus varata konsertti, kanteletunti tai yhteislauluhetki Villa Ruusulan perustajan, Sari Kaasisen kanssa tai viettää Ruusulassa ikimuistoinen saunailta. Kulttuurin ja taiteen lisäksi vieraat nauttivat luonnosta, hiljaisuudesta, lintujen laulusta ja laineiden liplatuksesta. Pihapiirin ympärillä on mukavia ja turvallisia metsäpolkuja.

Step -koulutus Ruokolahdella suosii keittiössään ja leipomossaan paikallisia raaka-aineita. Päivittäin valmistuu pari sataa annosta koulun opiskelijoille. Viikonloppuisin koulukeskuksessa järjestetään juhlia, kursseja ja hyvinvointiviikonloppuja, jossa karjalaisella, paikallisella ruoalla on merkittävä asema. Keittiömestarina toimii Anu Narinen, joka on myös Karjalan Keittiömestareiden sihteeri.

Soinilan Oy sijaitseen Joensuun kainalossa Hammaslahdessa. Piia ja Markku Soinisen tilalla tuotetaan makoisia limonadeja eli Kuplajuomia, kuohujuomia, omenamehua, glögiä, hunajaa ja myös kauniita kynttilöitä tuotemerkki Tuliniekan alla. Tilalla on myös tilapuoti, jossa myydään omia tuotteita, mutta myös toisten pienten tuottajien tuotteita. Käytämme juomatuotteissa mahdollisimman paljon omia tai lähiympäristöstä löytyviä raaka-aineita.

Karelia à la carte -verkostoon voi hakeutua elintarvike-, ravintola- tai matkailualan yritys, jonka arvoihin kuuluu karjalaisuus, paikallisuus, vieraanvaraisuus ja luonto. Päätöksen valinnasta tekee Karelia à la carte -verkoston valiokunta, johon kuuluu 12 verkoston yritystä / kehittäjää.

Jäsenkampanjamme jatkuu myös vuonna 2023. Jokainen, joka tuo uuden yrityksen verkostoon, saa Koti ja maaseutu -lehden maksuttomasti. Tänä vuonna palkitsimme lehden vuosikerralla keittiömestari, ERG Saimaa lähiruokalähettilään Ulla Liukkosen, joka on myös Karjalan Keittiömestareiden puheenjohtaja.

Jokaiselle uudelle jäsenelle luovutetaan Karelia à la carte arvot -taulu vuoden 2022 Karelia à la carte -yrityksen julkistamistilaisuudessa. Tilaisuus järjestetään ti 10.1.2023 klo 11. Paikkana: Kokoustila Lipetti, Keskustie 20 Liperin kk. Tarjolla on lounas kakkukahvien kera. Ilmoittautumiset allekirjoittaneelle.

Hyvää Joulun aikaa & Onnellista Uutta Vuotta!

Johanna Rinnekari

Puheenjohtaja, Karelia à la carte -verkosto
Yritysasiantuntija

MKN Itä-Suomi, ProAgria Itä-Suomi
p. 040 301 2441
[email protected] , [email protected]
Tehtaantie 6 b, 80400 Ylämylly Liperi